Monen mutkan kautta Düsseldorfista Huyn

Kävin hakemassa Lassen aamulla Düsseldorfin lentokentältä. Huyn ei kuitenkaan ajettu suorinta, saati lyhyintä tietä, vaan ensin pysähdyttiin Kölnin tuomiokirkolle. Itsellehän paikka oli tuttu marraskuun retkeltä, mutta kyllä siitä toisella kerrallakin uutta nähtävää löytyi. Pääsymaksu torniin kiipeämisellle oli kallistunut viime kerran 4 eurosta 5 euroon.

Kölnistä matka jatkui Val-Dieun luostariin, joka osui lähes matkan varrelle. Luostarin yhteydessä on myös olutpanimo. Valitettavasti ainoastaan kirkkoon ja ravintolaan pääsi, kun emme olleet opastetulla kierroksella. Niitä tehtii ainoastaan kerran viikossa ja ranskaksi ja missasimme sen tunnilla. Isommalle ryhmälle toki kierros olisi järjestynyt muuhunkin aikaan ja myös englanniksi. Luostarin pihapiiri oli hieno ja vaikka tosiaan suurin osa jäi näkemättä jäi paikasta hyvä tunnelma.

Luostain jälkeen tarkoitus oli jatkaa suoraa Huyn, mutta matkan varralle osui kaupunkijuna, jonka määränpäänä oli Blegny Mine. Eihän siinä auttanut muuta kun suunnata vielä sinne. Vähän epävarmoina asteltiin lippuluukulle, kun ei kunnolla edes tiedetty, että mihin ollaan menossa. Pyysin kahta lippua, johon virkailija kysyi, että minne. Pienen hämmenyksen jälkeen hän kysyi, että kaivokseenko? Siihen sitten myöntävää vastausta, jonka jälkeen selvisi, että sille päivällä oli enään hollanninkielinen kierros tarjolla. Lähdettiin mukaan ja saimme englanninkieliset äänioppaat mukaan, oikean oppaan puhuessa vieressä hollantia. Kaivos oli entinen hiilikaivos, jossa käytiin 60 metrin syvyydessä, Jännä paikka.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *