Unelma

34-vuotiaan insinöörin unelma on pidempi työkomennus ulkomailla, Belgiassa.

Miksi? Minua on aina kiehtonut nähdä maailmaa ja matkustaa. Lapsuusvuosien matkustelun jälkeen siihen ei kuitenkaan ollut riittävästi rohkeutta, eikä muka rahaakaan, vaikka haaveissa oli ulkomaanmatka. Lopulta vuosien haave ulkomaanmatkasta toteutui 2009 (Tukholmassa käyntejä ei lasketa) ja samalla madaltui kynnys lähteä matkustelemaan enemmänkin. Ensimmäisen matkan jälkeen maita ja mielenkiintoisia kohteita on tullut kierrettyä kiihtyvällä tahdilla, sekä vapaa-ajalla, harrastuksen vuoksi, että työn puolesta. Näiden lyhyiden ulkomaanmatkojen myötä myös unelma ulkomaille töihin lähtemisestä alkoi pikkuhiljaa muotoutua.

Työnantajallani on projekteja ympäri maailman kokoajan, joten voisi luulla, että olisin unelmani pystynyt jo aiemmin toteuttamaan. Näin toisaalta onkin, sillä aluksi askel unelman toteuttamiseksi tuntui liian isolta ja siksi se pysyi vain unelmana. Sen lisäksi unelman toteuttamista hidastivat oikeiden kontaktien puute, työtilanne ja työtehtävien muutos. Mutta kun syksyllä 2016 töissä yllättäen kysyttiin, olisinko kiinnostunut lähtemään Belgiaan töihin, minun ei tarvinnut miettiä  Tällä kertaa tuntui kaikki olevan kohdallaan, joten lähtöpäätös oli selvä.  Nyt reilu puolitoista vuotta lähtöpäätöksen jälkeen unelma on viimein totetutumassa. Lähtö ei ole tapahtunut niin nopealla aikataululla, kun alunperin suunniteltiin, mutta minulle on pääasia, että se vihdoinkin tapahtuu.

Kaksi kissaani, Muusa ja Manna, lähtevät mukaan toteuttamaan unelmaa ulkomailla. Heidän unelmiinsa kuuluu todennäisemmin loikoilu raapimispuussa kuin ulkomaille muutto, mutta aivan varmasti tämä tulee heillekin on tarjolla ikimuistoisia hetkiä.