Iltaa odotellessa

Maanantai toi tullessaan epäilyn siitä, että sitella kontissa katto vuotaa. Epäilystä ei vielä ole voitu vahvistaa, mutta en olisi yllättyny, jos näin olisi. Odotellaan siis seuraavaa sadetta ja vahvistusta asialle. Ampiaiset ovat myös löytäneet kontin, niitä nimittäin riittää. Keskimäärin kerran tunnissa yksi on päässyt pujahtamaan sisään luomaan sekasortoa. Ja vaikka enään ei ole niin kuuma, niin ilmastointi ei toimi vieläkään.  Hieman on siis sellaista oheishaittaa töissä, mutta muutoin asiat Huyssa ovat suht mallillaan. Kuitenkin väestörekisteriasia tai pikemminkin heidän vaatima käännös odottaa vielä ratkaisua, mutta onpa tässä syyskuun loppuun aikaa.

Viimenen tavara toivottavasti mitä asuntoon tarvii on eteisen matto. Olen metsästänyt sitä lähes kaikkialta. Kävin Huyn sisustusliikkeissäkin ilman menestystä. Lopuksi turvauduin nettiin ja kääntäjän ja Googlen avulla paljastuikin, että paikallisesta Hubosta (rautakauppa) pitäisi löytyä etsimäni, Tiistaina ajoin Huboon puoli seitsemän, tai jos tarkkoja ollaan niin minuutin yli, ja se oli mennyt kiinni puolelta. Täytyy tehdä uusi yritys joku toinen päivä.

Keskiviikko on Belgiassa vapaapäivä, Marian taivaaseen astumispäivä. Vaikuttaa siltä, että belgialaiset eivät juurikaan välitä pyhäpäivän perimmäisestä syystä, vaan ovat onnellisia sen tuomasta vapaapäivästä. Eli näin tämän hetkisellä tuntumalla belgialaiset suhtautuvat kirkollisiin pyhiin kuin suomalaiset. Tänään Huyssa on kuitenkin isot juhlat, juuri Marian taivaasen astumipäivän vuoksi tai ainakin sen vapaan takia, sillä kaupungissa on tivoli 15.8, joka kestää 10 – 21.8. ja sen suurin juhlapäivä on tänään, joka päättyy ilotulituksiin. Ilotulistus ja iltaohjelma tänään  on ilmeisen kova juttu, sillä sen vuoksi 20 000 asukkkaan kaupunkiin odotetaan 20 000 kävijää. Ilotulitus on ollut lehtiuutisissa jo yli pari viikkoa; ”voidaanko se pitää”, ”missä se voidaan pitää” jne, koska kuivuus ja kuumuus ovat koetelleet aluetta.  Koska ilotulituksella selkeästi on suuret perinteet, se järjestetään, mutta tänä vuonna poikkeuksellisesti sillalta, eikä linnoituksen päältä, kuten aiemmin. Lisäksi ilotulitukseen tulijoita on ohjeistettu jättämään auto jopa 3 km päähän ja belgialainen ei kävele minnekään, mitä olen tähän mennessä huomannut, joten se kertoo jotain tapahtuman suuruudesta. Uutisten perusteella illaksi on siis odotettavissa spektaakkeli.

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *