Autokuume

Autokuume on varma kevään merkki, tokikaan väheksymättä yli 15 asteen meneviä lämpötiloja. Autokuume ei kuitenkaan vaivaa itseä, vaan selkeästi kanssa autoilijoita., sillä tänään liikenteessä näin kolmessa eri autossa myydään lapun. Talvella niitä ei näkynyt. Kaikesta päätellen vanhsta autosta pitäisi päästä eroon, että uuden voi ostaa.

Itsellä ei tosiaan ole minkäänlaista autokuumetta, vaikka nyt olisi loisto tilaisuus ostaa auto joko Belgiasta tai Saksasta. Auton saisi halvemmalla, vaikka Suomessa siitä pitääkin verot maksaa. Auton ostaminen vain ostamisen vuoksi ei tunnu kuitenkaan järkevältä. Toisaalta tuon Mazdan Suomeen jo keväällä ja se tarkoittaa sitä, että jonkun auton tarvitsen kotiinpaluuseen heinäkuussa. Vielä on onneksi aikaa keskiä ratkaisu tai saada autokuume.

Autoista puheenollen, tiistaina kävimme töistä illallisella urakoitsijamme kanssa ja tuli puhetta myös autoista. Kävi ilmi, että kaikilla niin sanotuilla toimistotyöntekijöillä (white collar) on työnantajan järjestämä leasing-auto. Toki käytännöt voivat vaihdella eri yritysten välillä, mutta luin aiemminkin netistä, että tämä on Belgiassa hyvin yleistä. Se on työnantajalle halvempaa kuin maksaa enemmän palkkaa. Urakoitsijalla leasing oli 4 vuotta tai 36 000 kilometriä. Kilometrimäärä kuulostaa vähältä, vaikka Belgia on pieni maa. Lisäksi harva asuu työnteko paikkakunnalla, vaan ajaa hieman kauempaa töihin. Keskiarvo esimerkiksi illallisporukasta oli noin 40 kilometriä suunta. Nopeasti laskettuna kilometrit tulevat siis täyteen alle kahdessa vuodessa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *