Miten Belgia selviää talvesta

Niin vain käytiin, että sitella kontin putkille maantaiaamun -7 astetta oli liikaa ja veden saanti loppui siihen. Siitä onkin vuosia, kun viimeksi olen jäätyneiden putkien kanssa joutunut olemaan tekemisissä. Ongelman kanssa saatiin painiskella keskiiviikkoon. Epäselväksi jäi, että sulatettiinko putket, suliko ne itsestään vai asennettiinko peräti saattolämmityskaapeli. Mikäli kylmäkausi jatkuu kuten on ennustettu, saataneen vastaus tähän kysymykseen.

Kotona kyllä tarkenee, mutta aika vaihtelevat ovat lämpötilat. Keittiössä lämpötila on noin 18 astetta, koska siellä ei ole mitään lämmönlähteitä uunia lukuunottamatta ja puolestaan olohuoneessa on jopa 23 astetta. Makuuhuone on myöskin jopa liian kuuma, mutta sieltä ei ole lämpötilatietoja kuin ei myöskään vessasta, mutta sen voi sanoa olevan kylmä. Mitään lämmitystä ei ole, mutta suora putki kyllä ulos. Eipä tarvi jäädä asuilemaan ainakaan.

Lunta tuli Huyn asti tiistaina ja tulihan sitä melkein sentin verran. Sade alkoi puolilta päivin ja suurin osa oli kauhuissaan, vaikka tuntuu, että ihmeen hyvin ainakin teidenhoito on varautunut, sillä aura-auton näin valmiudessa ja suolaa on laitettu liiankin kanssa. Paikalliset eivät kuitenkaan tunnu tajuavan, että mikäli lunta tulee ja etenkin jos ajelee kesärenkailla, saattaisi olla syytä pudottaa moottoritiellä nopeutta siitä 120km/h:sta. Tänään moottoritiellä jäin muiden jalkoihin, kun yritin ajella kelin mukaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *