Talvikeli

Talvi tulee myös Belgiaan, haluan tai en. Yllätyksekseni suurin haaste sen kanssa näyttää olevan asianmukaiset renkaat, sillä Belgiassa ei ole minkäänlaista talvirengaspakkoa. Ja koska ei ole pakkoa, talvirenkaiden (kitkojen) saaminen vaikuttaa lähes mahdottomalta.

Olen nyt yli kolme viikkoa yrittänyt saada autoon talvirenkaita, mutta vuokra-autofirma kieltäytyi vedoten siihen, että se ei ole pakollista. Koska tämä keino ei toiminu, pyysin työnantajaa järjestämään renkaat. Sekin otti aikansa, sillä niin kauan kun lämpötilat ovat noin +10, kukaan ei tunnu muistavan, että talvi tulee. Nyt renkaat ovat tulossa, mutta se jostain  kestää joitain viikkoja. En voi ymmärtää, miten talvirengassarjan saaminen voi kestää viikoja? Belgiassa ei tosiaankaa ole käynnissä mikään talvirengaiden vaihto rumba, koska kenenkään ei ole niitä pakko vaihtaa. Täytyy toivoa, että sää jatkuu kuivana.

Se minkä luulin olevan talven suurin haaste on asunnon lämmitys, sillä makuuhuoneissa on ikkunoiden alla sähköpatterit ja muu asunto lämpiää kahdella isolla sähköpatterilla, jotka ovat olohuoneessa. Makuuhuoneiden tilanne on ok, silla patteri kyllä riitää tilaansa. Olohuoneen patterimöhkäleet ovatkin sitten oma lukunsa, sillä niiden säätäminen on hyvin hidasta. Varaava elementti lämpenee hitaasti, mutta yhtälailla jäähtyy hitaasti. Lisäksi kaikki muu asuintila, paitsi makuuhuoneet, on lattialaattaa ja jo nyt voin sanoa, että se ei ainakaan tunnu lämpimältä. Onneksi on villasukkia.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *