Juhannus Belgiassa

Keskikesän juhla on suomalaisille iso juttu, mutta belgialaisille tuntui olevan viikonloppu muiden joukossa. Esimerkiksi juhannusaatto oli tavallinen työpäivä. Minä tosin käytin siinä yhden kesälomapäivän sitten saadakseni sen vapaaksi ja ehtiäkseni Grasspop-rockfestareille, jotka järjestettiin Desselissä Belgian hollanninkielisellä puolella.

Majoituimme festareilla leirintäalue Boneyardiin, joka oli aivan kiinni festarialueessa. Olimme ottaneet valmiin teltan, sillä se nyt vaan oli käytännöllisempää, kuin alkaa hankkamaan kaikkia telttailutarpeita varta vasten. Ratkaisu osoittautui oikein hyväksi, vaikka silti jouduttiin kärsimään yöllä kylmää ja aamulla liiallista kuumuutta. Sama kyllä on Suomessakin telttaillessa.

Itse festarit erosivat Suomen vastaavista, sillä alueella ei juurikaan ollut järjestyksenvalvojia. Eikä heille ollut tarvetta, vaan yli 150 000 kävijää viikonloppuna pysyi täysin aisoissa ilmankin. Nuorimmat paikallaolijat olivat vasta juuri oppineet kävelemään. kun taas puolestaan vanhimmat festarikävijät olivatkin sitten varmaan lähempänä 100-vuotta. Festivaalilalueella sai anniskella missä haluaa, joten tuntuikin oudolta, että oli mahdollista nauttia olutta samalla, kun nautti keikasta.

Festareilla oli kävijöitä ympäri maailman, mutta enemmistö tuntui olevan Hollannista, ainakin pituuden puolesta. Lähes aina Suomen keikoilla näen hyvin rajotetusti lavalle, kun eteen tulee aina pitkiä ihmisiä, mutta nyt se oli lähes mahdotonta koska edessä oli yli kaksi metrisiä hujoppeja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *