Olisiko aika olla jälleen lakossa?

Tänään aamulenkillä yksi auto pysähtyi kohdalleni ja hämmennyksestä toivuttuani tajusin, että ratin takana oli yksi siten työntekijöistä. Hän kertoi, että tänään on TAAS lakko ja pääsy sitelle estetty. Mitään tietoa eilen ei lakosta vielä ollut, joten hieman epäuskoisena jatkoin kotiin valmistautumaan töihin lähtöön. Työpuhelimeen oli kuitenkin myös tullut sama tieto työkaverilta, joten lakkohan se taas sitten olisi.

Koska lakosta ei ollut mitään tietoa etukäteen ajattelin, että lähden kuitenkin katsomaan, josko jo kahdeksalta pääsisi kuitenkin sisään. Matkalla toinen työkaveri soitti ja sanoi, että ei kannata tulla. Kotiin siis odottamaan tietoa mahdollisesta porttien aukeamisesta, edellisen lakon aikana ne aukesivat kymmenen jälkeen.

Belgia tuntuu olevan melko lakkoherkkä maa ja etenkin ammattiyhdistys, joka toimii laitoksella. Tosin tuntuu myös siltä, että moni työntekijä haluaisi päästä aamulla töihin, vaikka on lakko, mutta porttien sulkemisella pakotetaan ihmiset kotiin ja sillä tavoin tukemaan lakkoa. En tiedä miten työnantajat näihin suhtautuvat, mutta luulisi, että eivät riemusta kilju.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *