Pääsiäisloma

Torstaina hain Lassen ja Idan Brysselistä, sillä suunnitelmissa oli viettää pääsiäinen Alpeilla. Perjantai olisi Belgiassa ollut työpäivä, toisin kuin Suomessa, mutta otin siihen yhden lomapäivän. Belgiassa tuntuu muuten olevan enemmän pyhäpäiviä kuin Suomessa, mutta pääsiäinen oli näemmä poikkeus. Tosin koululaisilla oli kahden viikon pääsiäsloma.

Ennen matkaan lähtöä tehtiin pieni kierron Huyssa ja kiivettiin linnakkeen huipuille katsomaan maisemia. Reitti oli suunniteltu kulkemaan Belgiasta Luxemburgiin ja sieltä Ranskan kautta Sveitsiin. Luxemburgissa tankattiin halpaa bensaa, kun kerran osui matkan varrelle. Ranskassa pysähdyttiin Colmarissa, jota mainostetaan hienolla vanhallakaupungilla, jossa on paljon säilyneitä ristikkotaloja. Omasta mielestä kaupunki oli hieman pettymys ja näytti kuvissa kauniimmalta kuin luonnossa. Lisäksi siellä oli paljon turisteja. Onneksi sieltä sai sentään jäätelöä ja kaupunki osui nyt sopivasti matkan varralle, eikä sinne tullut erikseen lähdettyä.

Colmarista matka jatkui kohti Sveitsin Luzernia, niin että osa matkasta ajettiin Saksan puolta. Päivän aikana reitille osui viisi maata ja kilometrejä kertyi hieman yli 600. Luzernissa hotellina toimi entinen vankila Barabas. Huoneet oli tehty vanhoihin selleihin. Vaikka huoneet olivat karut, niin yöunet olivat varmasti paremmat kuin niillä, jotka siellä aikanaan ovat öitään viettäneet. Erilaisuudessaan oikein mainio, eikä majoitukessa mitään moitittavaat. Hinta kolmelta oli 140e, joka on Sveitsissä halpa hinta.

Illalla käytiin syömässä perinteistä sveitsiläistä juustofondueta ja Rachlet-juustoa. Sekä vanhalla sillalla, Spreuer Bridgella.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *