Alppimatka – Sveitsi

Lauantaiaamulla lähdettiin Luzernista kohti Liechtensteinia. Matkan varrella oli tarkotus käydä vaeltamassa ja sopivaa kohdetta arvottiinkin useaan otteeseen, jo ennen reissua ja sen aikana. Lopulta kun suunnitelma oli selvillä kävi ilmi, että reitti oli suljettu lumen vuoksi. Niinpä lähdimme ajelemaan ilman 100% päätettyä vaelluspaikkaa, sillä niitä Sveitsissä riittää.

Ajotie kulki äärettömän hienoissa maisemissa ja pysähdyimme ihastelemaan niitä paikkaan, jossa oli myös pieni kahvila. Valitettavasti eurot, eikä kortti käyneet maksuvälineeksi, joten jouduimme tyytyä vain maisemiin. Matka ei sen jälkeen paljon edennytkään, kun vastaan tuleva ajokaista oli pian täynnä lunta ja noin sata metriä myöhemmin koko tie oli suljettu Ei auttanut kuin kääntyä takaisin ja valita eri reitti.

Pysähdyimme Schwyz nimiseen kaupunkiin syödäksemme siellä. Sää oli aivan mahtava ja ulkona syödessä joutui jo laittamaan aurinkorasvaa välttyäkseen palamiselta. Schwyzin ympäristöstä löytyikin paljon vaellusreittejä ja päätimme kokeilla yhtä niistä. Ajoimme melkoisen pieniä teitä pitkin ylöspäin, kunnes totesimme, että Mazdaa ei enään kiusattaisi enempää ja olisi aika jalkautua.

Maisema oli jälleen aivain mahtava ja pääsimme ihastelemaan rinteeltä samaa Vierwaldstättersee-järveä, jonka rannalla Luzern sijaitsee. Valitsemamme reitti päättyi Holzeggiin (1405m). Joka ei ollut alueen korkeimpia nyppylöitä, mutta kyllä senkin valloittaminen hyvältä tuntui. Sää oli niin hieno, että jos aikaa olisi ollut niin mielellään olisi kierrelty enemmänkin.

Ulkoilun jälkeen jatkoimme ajoa kohti Liechtensteinin minivaltiota ja siellä Trisen kaupunkia, josta oli airbnb-majoitus varattuna. Sen verran myöhään meni, että aurinko ehti laskea meidän ollessamme vielä Sveitsin puolella joten Liechtensteiniin jouduttiin ajamaan pimeässä. Sen verran pimeys haittasi, että emme aluksi meinanneet löytää annettua osoitetta. Muutaman tuskallisen pitkän minuutin jälkeen oikea osoite kuitenkin löytyi ja ullakkohuonesisto oli mainostetun veroinen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *