Alppimatka jatkuu

Aamupalaa Liechtensteinissä sai nauttia alppimaiseman kera. Samalla tutkittiin tietoja tästä minivaltiosta, jossa on vain n. 38 000 asukasta ja pinta-alaa ainoastaan 160km2. Triesenistä lähdimme ajamaan Malbuniin, jossa oli vielä melko talvista ja laskettelijoitakin. Malbunista palattiin samaa reittiä, sillä se sijaitsee umpikujassa. Matkalla käytiin vähän kävelemässä, mutta reitin maisemat rajoittuivat sen alkuun, joten hetken kuluttua palattiin takaisin autolle.

Vaduz on Liectensteinin pääkaupunki, jossa on vain vähän yli 5000 asukasta. Kiinalaisturistit vaikuttivat vallanneen kaupungin, vaikka siellä ei mitään nähtävää tuntunut olevan. Lyhyen kaupunkiklerroksen jälkeen palattiin autolle ja lähdetiin ajamaan Itävällan kautta Saksaan.

Itävallassa pysähdyttiin Bregenzin kaupungissa, joka sijatsee Bonden-järven rannalla. Jätettyämme Mazdan parkkiin joku mies tuli ihmettelään rekisterikilpeä, että mistä maasta sellasia tulee. Ei siis tainnut auto Suomen rekisterikilvillä olla jokapäiväinen näky kaupungissa.

Vielä ennen Stuttgardia, pysähdyimme ihastelemaan Hohenzollernin linnaa. Tosin näköalapaikalle emme löytäneet ensiyrittämällä, kiitos googlen. Toista reittiä kuitenkin onnisti ja pääsimme vielä kerran nauttimaan hienoista maisemista, vaikka enään ei Alppeja ollutkaan.

Pääsiäsloma viimeinen yö vietettiin Stuttgartissa, josta Idalla oli maanantaiaamulla paluulento Suomeen. Saavuimme Stuttgartiin pimeän tultua, joten mielikuvakaupungista jäi varsin hämäräksi, vaikka pienen iltakävelyn keskustassa teimme. Siitä ei kuitenkaan jäänyt selllaista tunnetta, että tarvisi mennä välttämättä toista kertaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *