Neljä vuodenaikaa päivässä

Viikonloppu Suomessa oli oikein mukava ja kädetkin siitä tuli niin kipeiksi, että ei useampaan päivään ole tarvinnut mitään hyödyllistä tehdä. Reissu tavoite siis saavutettiin, niin myöskin lumen näkeminen. Nyt pärjää tarvittaessa syksyyn asti ilman lunta.

Belgian oikutteleva sää jatkuu ja säätila muuttuu päivän aikana useita kertoja, jopa kymmeniä. Lämpötila pysyy kutakuinkin kymmenessä asteessa, mutta välillä tulee vettä kaatamalla ja välillä vähän vähemmän, ajoittain aurinko paistaa pilvettömältä taivaalta, kunnes tulee rakeita. Luntakin oli kuulemma maanantaina satanut vähän etelämpänä. Lisäksi ukkosta on ennustettu, mutta en ainakaan ole salamoita nähnyt tai jyrinää kuullut. Toisaalta raekuurot voivat hyvinkin olla hieman sivusta menevien ukkosten tuliaisia.

Alan jo toivoa, että uutiset kevään alkamisesta 21.maaliskuuta pitävät paikkaansa. Tosin tänään tuli mieleen, että uutinen kevään alkamisesta saattoi tarkoittaa myös kevätpäiväntasausta tosin uutisen mukaan taidettiin myös sanoa, että siihen asti aurauskalusto on käyttövalmiina, joten täytyyhän sen kevään sitten alkaa silloin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *