Belgialainen talviloma

Krookusloma tai karnevaalivapaa kuulostaa paljon keväisemmältä kuin Suomen hiihto- tai talviloma, vaikka ajankohta on sama. Se on nimittäin nimitys lomalle, joka Belgian koululaisilla on tällä viikolla. Loma näkyy myös liikenteessä, sillä varmaan myös monessa perheessä vanhemmat ottavat viikon vapaaksi.

Vaikka jonkin sortin takatalvi yllättikin, on kevät edennyt. Tällä viikolla ensimmäiset voikukat ovat ilmestyneet ja oraat nouseet pelloille. Ainut mikä puuttuu on nätti sää. Sillä vaikkä lämmintä on yötä päivää kymmenen asteen nurkilla, niin kova tuuli ja jatkuvat sadekuurot eivät luo keväistä tunnelmaa. Eilen tuli jopa työpäivän aikana raekuuro, muuttaen maan hetkeksi aikaa lähes valkoiseksi.

Vaikka minulla ei krookuslomaa tällä viikolla ole, matkustan kuitenkin viikonlopuksi Suomeen kättävääntelemään. On siis jälleen Jyväskylässä pidettävien Nisävääntöjen aika. Ihana nähdä jälleen suurta osaa Suomen vääntönaisista ja muutamaa kiintiömiestäkin. Sääennusteen mukaan minun lienee turha toivoa keväsiä Suomen kelejä, mutta lunta ainakin luulisin näkeväni, kenties viimeisen kerran ennen syksyä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *