Läheltä piti liikenteessä

Aiemmin on muutama kehu tullut paikallisesta liikennekulttuurista sanottua, mutta onhan täällä huonojakin puolia. Liikenteessä on todella paljon autoja ja nopeudet ovat korkeita. Poliisi ei tunnu valvovan nopeuksia muuten kuin kameroin. Jonkin sortin puhallusratsian olen nähnyt vain kerran ja kerran oli joku muu valvontatilanne. Lisäksi, kuten jo aiemmin kritisoin moni ajaa kesärenkailla, vaikka aika ajoin talvirenkaat olisivat enemmänkin kuin paikallaan. Sen lisäksi tuntuu, että nopeutta ei pudoteta, vaikka säätila sitä vaatisin. Ainut ratkaisu tuntuu olevan jäädä kotiin tai ajaa täysillä Tietenkin myös poikkeuskia löytyy, mutta..

Kriitiikki siis alustuksena sille, että tänään kotimatkalla oli enemmän kuin lähellä rytistä moottoriteiden välisessä rampissa. Tämän lähempänä ei sitten toivottavasti jatkossa käykkään. Lähestyin Antwerpenin suunnasta Brysselin kehätietä ja liittymisrampilla, jossa on kaksi kaistaa, vasemmalta ohitseni oli tulossa musta vanhahko Renault, joka alkoi yhtäkkiä heittelehtiä puolelta toiselle. Välitön reaktioni oli hidastaa vauhtia, onneksi, sillä muutama sekunti myöhemmin tämä auto pyörähti kaistani kautta osuen lopulta kaistojen oikealla puolella olevaan kaiteeseen.

Koska jättäydyin taaemmas tilanteen alkaessa, auto ei minuun osunut, onneksi. Pysähdyin välittömästi katsomaan miten autossa olleille kävi. Kyydissä oli kolme naista, joista kaikki onneksi vaikuttivat olevan kunnossa. Onneksi kuljettaja puhui englantia, sillä muutoin minusta ei olisi mitään hyötyä ollut. Lupasin soittaa hätäkeskukseen ja aloin selvittää tarkkaa sijaintiamme. Puhelu meni jonkin sortin jonoon ja puhe linjalla oli ainoastaan hollantia, niinpä annoin puhelimeni onnettomuusauton kuljettajalle. Seuraavaksi mieleen tuli, että yleinen neuvohan oli välttää lisävahingot. Sehän itseasiassa pitäisi tehdä jo ennen hätänumeroon soittamista. Nooh, kaikkea ei voi muistaa heti. Niinpä kysyin kuljattajalta, sillä kyydissä olijat eivät englantia puhuneet ja taisivat olla hieman tilanteesta pöllämystyneitä, että onko hänellä varoituskolmiota, sillä sen vieminen kaarteen taakse olisi tärkeää. Hän sanoi hoitavansa asian ja sen jälkeen sanoi, että minua ei enään tarvittaisi. Varmistin vielä uudelleen, että onhan apua tulossa ja kaikki muutoin kunnossa. Vakuuttelujen jälkeen lähdin jatkamaan matkaani. Matkaa jatkaessa jäin kyllä itseäni soimaamaan, että olisi pitänyt tehdä enemmän ja jäädä vielä paikalle. Mutta koska kaikki heistä pääsi autosta ulos, niin uskon, että he olivat kunnossa. Toivottavasti toiste ei tarvitse ensimmäisenä saapua onnettomuuspaikalle, eikä vastaavia läheltä piti tilanteita tule.

1 thought on “Läheltä piti liikenteessä

  1. Huh! Onneksi ei käynyt huonosti kellekkään. Toivotaan ettei vastaavia tilanteita osu enää kohdalle 👍

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *