Mysteeri on ratkaistu

Lupasin selvittää mystisen liikennemerkin ja niinpä olen viime viikot odottanut ,että näkisin työmaalla erästä belgialaista, jolta kehtaisin asiasta kysyä. Kun hän näki mikä liikennemerkki mietäni vaivasi, hän repesi nauramaan.

Naurusta toivuttuaan hän kertoi, että merkki on vanha tapa kertoa, että suojatie on lähellä koulua. Tavallaan se siis on koulun merkki. Kyseessä ei ole millään muoto virallinen liikennemerkki, vaikka niitä siellä täällä näkyy olevan. Viimeksi viikonloppuna näin samoja merkkiejä Malmedyssä. Nykyään yleisemmin käytössä on keltainen kynä herättämässä huomiota koulun läheisyydessä. Se on kyllä paljon selvempi merkki eikä läheskään niin hämmentävä kuin tämä mekossa heiluva parrakas tonttu.

Täytyy myöntää. että ratkaisu oli harmittavan tylsä. Nyt ainoastaan mietityttää, että mikä lääkitys merkin piirtäjällä on ollut, saati sillä raadilla, joka sen on valinnut käyttöön. Tai mistäs minä tiedän millainen vaatetus belgialaisissa kouluissa on opettajilla ollut aiemmin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *