Bryssel 11/1918 sodasta rauhaan

Perjantai-illaksi mentiin Brysseliin, että oltaisiin lähempänä lentokenttää, sillä Lassella oli lento Suomeen lauantaiaamulla. Hotelliksi olimme varanneet Hotelli Sirun (hyvinkin suomalaiselta kuulostava nimi), joka sijaitsi Rogier-aukion ja saman nimisen metron vieressä. Ilta ei mennyt ihan suunnitellusti sillä Lasse oli kuumeessa, näin ollen tyydyimme syömään viereisessä ravintolassa.

Lauantaina Lassen suunnattua kentälle, lähdin käymään Belvue museossa, jossa oli vielä viikonlopun ajan Bryssel 11/1918 sodasta rauhaan näyttely. Erikoista, että näyttely oli ilmainen, mutta hienoa, että joskus jotain saa vielä menemisen vaivalla.
Näyttelyssä käytiin läpi ensimmäisen maailman sodan viimeisen vuoden tapahtumia Belgiassa ja etenkin Brysselissä. Kerrottiin miehityksen vaikutukista kaupunkiin. Oli jotain kuvia ja useampia videoita. Näytteillä oli myös lautapeli, johon oli kerätty sodan jälkeen keskeisimpiä tapahtumia vuosilta 1914 – 1918.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *