Hyvää Joulua!

Joulun vietto Belgiassa on sujunut rauhallisesti. Lauantaina käytiin Brysselin joulumarkkinoilla. Ne olivat levittäytyneet pitkin kaupunkia. Suomi oli erityisvieraana joulumarkkinoilla, saaden kokonaan oman alueensa markkinoilla. Päiväsaikaan jouluvalot eivät päässeet oikeuksiinsa, mutta ihan kivan näköistä oli kuitenkin. Niin hienot markkinat eivät kuitenkaan mielestäni olleet, että ihan pelkästään niitä varten kannattaisi matkustaa.

Aattoaamuna nukuttiin pitkään ja riisipuuron keiton ja joulurauhan julistuksen jälkeen käytiin Huyn joulutorilla. Torilla ei ollut ruuhkaa ja puolet kojuista oli vielä kiinni. Glögin ääntäminen ”vin chaud” ei ihan onnistunut, mutta lopulta päästiin myyjän kanssa yhteisymmärykseen.

Jouluruokaa nautittiin belgialaisella twistillä. Alkupalaksi pieniä belgialaisia nyyttejä, räpellyksiä. Pääruuaksi alkupalojen jämät, graavilohta, lämminsavuporoa, hirveä, pikku kinkku ja aivan liikaa kaikkea. Ja vaikka sitä söi jo aivan liikaa. niin jälkiruuaksi mini-joulutukki, passion-jälkiruoka ja kaiken kruununa juustarjotin. Melkoista yltäkylläisyyttä, shampanjaa ja hanhen maksaa unohtamatta. 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *