Kölnin Tuomiokirkko

Vieraiden lento Suomeen lähti maanantaina aamupäivällä, joten ajeltiin aikaisin Düsseldorfiin. Aiemmilla kerroilla matka sinne on kestänyt puolisen toista tuntia, mutta aamuruuhkassa aikaa kului melkein kaksi ja puoli tuntia.

Maantai oli Belgiassa vapaapäivä tai ainakin osassa työpaikoista, sillä sunnuntaina oli Ensimmäisen maailmansodan loppumisen vuosipäivä ja koska se osui sunnuntaille, vapaapäivä oli siirretty maanantaihin. Tämä oli nyt toinen siirretty vapaapäivä, sillä ensimmäinen oli kesällä Belgian kansallispäivä. Ainakin belgialaiset pitävät huolen vapaapäivistään. Suomessahan moista pyhäpäivän aiheuttaman vapaan siirtoa ei tunneta.

Koska maanantaina oli siis aikaa ajelin paluumatkalla Kölnin kautta, sillä etenkin sen tuomiokirkko on kuulemma tunnettu nähtävyys. Täytyy kyllä tunnustaa, että kuulin siitä ensimmäisen kerran noin kuukausi sitten, mutta kumminkin. Kirkontorniin pääsi kiipeämään maksamalla 4e pääsymaksu ja reippaillemalla 533 porrasta. Kyllä siinä lämmin tuli, mutta askelmäärää pahempi oli askelten korkeus, ei ollut tehty lyhytjalkaisille. Tornista avautui näkymä Kölnin ylle. Ehdottomasti käymisen arvoinen paikka.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *