Junamatka Charleroihin

Tänään tein junalla retken Charleroihin, sillä halusin tutustua paikalliseen VR:ään ja nähdä miten homma toimii. Ja toimihan se, junat olivat ajallaan, siistejä ja lippuluukulla puhuttiin jopa englantia (se tosin taisi olla poikkeus). Viikonloppuisin Belgian junayhtiöllä on tällä hetkellä joku alekamppanja, jossa viikonlopun meno-paluulipun saa 50% alennuksella. Hintaa Huy-Namur-Charleroi ja takaisin matkalle tuli hintaa 13,60e, matkaaa kertyi noin 70 kilometriä suuntaansa.

Määränpääksi valikoitui Charleroihin, sillä sen jälkeen olisin käynyt läpi Belgian viisi suurinta kaupunkia: Brysselin, Antwerpenin, Gentin, Charleroin, Liègen. Charleroi ei hurmannut kauneudellaan. Rautatieaseman jälkeen kaupunki oli tyhjä, kaduilla ei liikkunut juuri ketään, vaikka oli lauantai. Se ei tuntunut normaalilta 200 000 asukkaan kaupungissa. Kaikki ihmiset löytyivätkin sitten läheisestä ostoskeskuksesta. Jatkoin tutkimusmatkaa kaupungilla, mutta torit olivat lähes autioita. Parin tunnin kiertelyn jälkeen katsoin parhaaksi lähteä paluumatkalle ja pysähtyä Namuriin. Lisäksi Charleroissa näin enemmän rahankerjääjiä ja kodittomia kuin mitä tähän mennessä olen Belgiassa nähnyt, vaikka tosiaan kaduilla ei juuri liikkunut ketään.

Junamatkalla Charleroista Namuriin minua vasta päätä istui tyttö, jolla oli suomalaisyhtye Steve ’n’ Seagullsin laukku, En kuitenkaan alkanut kysellä laukun alkuperää, sillä yhteistä kieltä tuskin olisi löytynyt. Namur oli jälleen todella mukava. Tällä kertaa siellä oli osa autoteistä suljettu ja sallittu ainoastaan kävelijöille, joten saattoi olla joku tapahtuma tulossa illalla. Lyhyen kiertelyn jälkeen jatkoin junalla takaisin Huyin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *