Putkimies, poliisi ja pahvivuori

Keskiviikkoaamulla jäin kotiin odottamaan putkimiestä, sillä hän oli tulossa katsomaan kylpyhuoneen vuotavaa hanaa. Nimenomaan katsomaan. sillä hänellä ei ollut mitään vaihtotarpeita mukana ja tällä kertaa olisi tarvittu uusi hana. Sen lisäksi hana alkoi nyt vuotamaan entistä pahemmin, mutta edelleen onneksi vain kylmällä puolella. Tämän lisäksi putkimies tutki vessanpöntön, sillä asunnon omistaja pyysi häntä tarkistamaan sen. Ihan putkeen ei mennyt sekään, sillä pönttö alkoi käynnin jälkeen vuotaa. Lähes täydellinen suoritus siis siitä ilosta sai maksaa 84,50e. Toki asunnonomistaja lupasi sen minulla maksaa myöhemmin, mutta kuitenkin. Putkimies lupasi tulla hanan kanssa uudelleen perjantaina, mutta se käynti siirtyikin ensi viikolle. Ilmoitti sentään muutama tunti ennen sovittua tuloa, että ei pääsekään.

Torstaina saapui mieluista toimitus, taljalaite. Yhdestä ylimääräisestä huoneesta on siis kuoritumassa kuntosalihuone. Kädenvääntöpöytähän siellä jo on. Makuuhuone, keittiö ja olohuone alkavat olla kaikin puolin valmiita. Kuntosalihuone tosiaan on vielä työn alla ja vierashuone toimii tällä hetkellä pahvisäilönä. Pahvia onkin kertynyt ihan tajuttomia määriä. Pahvinkeräys tosiaan tapahtuu joka toinen viikko ja se osuu vasta tulevalle maanantaille. Ongelma on, että olemme viikonlopuksi yllättäen lähdössä vähän kiertelemään, Normandiaan eli kukaan ei ole sunnuntai-illalla kantamassa pahveja kadulle odottamaan. Niiden sinne roudaaminen jo lauantaiaamulla saattaa aiheuttaa närää naapureissa, sillä mikäli googlen käännöksestä oikein ymmärsin, jäteet saisi vielä kadulle keräystä edetävänä iltana klo 20 jälkeen. Osaa kyllä olla hankala systeemi. Paljon mieluummin veisin keräyspisteeseen itselle sopivana aikana ja sitä onkin sitten tarkoitus ensi viikolla yrittää, sillä kierrätyskeskus ottaa niitä vastaan, jos ne itse sinne vie. Torstai-illalla myös kävin itse laittamassa nimen ovipuhelmeen leikkaa ja liimaa tekniikalla, sillä ovipuhelimen nimikylttien avaaminen osoittautui liian haasteelliseksi. Eihän siitä kaunis tullut, mutta onpa nimi kaikialla missä pitääkin. Oven ja postilaatikon hoidin jo keskiviikkona, koska ne olivat helpompia.

Perjantaiaamulla saatiin viimeinkin netti asuntoon. Sitä onkin jo muutama viikko odoteltu, sillä töistä saadun mokkulan sallittu datansiirtomäärä ylitty alta aikayksikön ja sanomista tuli. Nettiasentajan ja Lassen kommunikaatio oli sujunut hyvin google kääntäjän kanssa. Se asia onkin nykypäivänä helppoa, kun vieraskielinen teksti kääntyy muutamalla klikkauksella tai parhaassa tapauksessa suoraa kuvasta. Perjantaina myös poliisi muisti vierailulla. Itse olin töissä, mutta onneksi homma hoitui puhelimen välityksellä. Poliisi puhui jopa todella sujuvaa englantia. Poliisi vaikutti leppoisalta, sillä näkemättä minua, hän oli valmis kirjoittamaan lausunnon, että asun ilmoitetussa asunnossa. Onneksi näin päin, sillä aiemmin rekisteröitynyt työkaveri kertoi toisenlaisesta kohtelusta. Asiat siis etenevät.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *