Passit kuntoon

Mitä kaikkea pitää ehtiä hoitaa ennen lähtöä? Sen kun tietäisi, mutta hoidetaan tässä nyt asia kerrallaan ja aloitetaan kaikkein tärkeimmistä eli kissoista.

Kun alkoi näyttää, että työkomennuksen toteutuminen alkaa lähestyä, otin ensimmäisenä yhteyttä Eviraan, että mitä järjestelyitä vaaditaan kissojen ottamiseksi Suomesta Belgiaan. Onnekseni lista oli varsin lyhyt. Kissoilla tulisi olla passit ja niiden lisäksi mikrosirut sekä voimassaolevat rabies- eli raivotautirokotukset. Lisäksi aikaa raivotautirokotuksen antamisesta tuli kulua vähintään 21 vuorokautta, että vasta-aineet ehtisivät nousta kissan elimistössä.

Asia olisi siis hoidettava viimeistään kolme viikoa ennen lähtöä, mutta koska halusin saada asian pois päiväjärjestyksestä varasin hetimmin ajan eläinlääkärille. Eläinlääkärin kanssa keskusteltuani tulin siihen tulokseen, että yllämainuttujen pakollisten lisäksi, olisi paras hoitaa kissojen muutkin rokotukset kuntoon, kissaruttoa ja kissaflunssaa vastaan. Jälkimmäiset rokotteet vaativat tehosterokotuksen, joten kaksi käyntiä eläinlääkärillä tarvittiin koko prosessiin. Hintaa passeille, mikrosirutukselle ja kaikille rokotuksille tuli yhteensä 322,84 euroa, huh huh! Myönnettäköön, että jonottamalla kaupungin pieneläinklinikalle olisin saattanut päästä puolet halvemmalla, mutta nyt asiat hoituivat nopeasti ja eläinlääkärille pääsi illalla töiden jälkeen.

Nyt kissoilla on siis passit ja oikeastaan kaikki muukin tarvittava Euroopan valloitusta varten valmiina, sillä passien lisäksi hankin heille turvavöihin kiinnitettävät turva-valjaat. Valjaiden avulla kissat saavat hieman liikkumatilaa autossa, mutta pysyvät silti turvallisesti takapenkillä. Lisäksi valjaat mahdollistavat juoma- ja ruoka-astioiden käytön autossa matkan aikana, sillä nykyiset kuljetuslaatikot ovat sitä varten liian pieniä.Valjaat olivat jo kertaalleen koekäytössä ja vaikuttivat toimivan hyvin. Alkujärkytyksen jälkeen kissat jopa vaikuttivat tottuvan niihin, vaikka ei se autoilu edelleenkään heidän mieleensä ollut.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *